Viola-en-LuceZe komt uit Turijn en wilde altijd al schrijven. Haar droom is eigenlijk al uitgekomen: van haar debuutroman werden in Italië meer dan 30.000 exemplaren verkocht. Onlangs verscheen die bestseller ook in het Nederlands: Viola & Luce, een meeslepende, spannende roman over leugens, liefde en vergeving.

In het holst van de nacht krijgt Viola een telefoontje; het is haar man Carlo. Ze neemt niet op. Natuurlijk niet, ze is immers bij haar minnaar. Pas de volgende ochtend beluistert ze het bericht dat Carlo achterliet. Het tragische nieuws slaat dubbel zo hard in: Luce, haar zestienjarige dochter, ligt in het ziekenhuis, in coma. De werkelijkheid komt met een dreun binnen en Viola schiet uit bed om zich naar het ziekenhuis te haasten, terwijl ze wordt verteerd door dubbele schuldgevoelens.
In het ziekenhuis vertelt de arts wat er gebeurd is: haar dochter heeft drugs gebruikt en is er slecht aan toe. Ja, ze kan nog gered worden, maar alleen door middel van een levertransplantatie. De lever van Carlo is geen match, zoveel is inmiddels al duidelijk. Met dat gegeven komt ook langzaam een andere harde waarheid aan het licht: Viola’s slippertje van die nacht was niet haar eerste. Al eerder bedroog ze Carlo. Ze zal tot het uiterste moeten gaan om haar dochter te redden…

Verder lezen?
Viola & Luce, Sara Rattaro
Vertaald uit het Italiaans door
Saskia Peterzon-Kotte
Artemis & co
ISBN 9789047203681
€ 17,95

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: