Het is misschien wel de grootste klassieker over Rome: Roman Holiday (Vancanze Romane) met Audrey Hepburn en Gregory Peck in de hoofdrol. Audrey Hepburn speelt Ann, een jonge prinses die met haar gevolg door Europa reist. Ann is het keurslijf van haar vorstelijke leven en alle formaliteiten die daarbij horen echter meer dan zat…

Wanneer de prinses in Rome is, vlucht ze midden in de nacht via het raam van haar slaapvertrek de stad in. Dan volgt de ontmoeting met de Amerikaanse journalist Joe Bradley (Gregory Peck): het begin van een avontuur dat de twee hoofdpersonen dwars door Rome zal leiden. Onderweg komen ze langs alle bekende monumenten en bijzondere plekken – een feest der herkenning voor Romeliefhebbers.

Audrey Hepburn als princess Ann (Foto: Wikimedia)
Audrey Hepburn als princess Ann (Foto: Wikimedia)

 

De Roman Holiday-tour

Wil je in de voetsporen van Audrey en Gregory treden? Volg de route van Ann en Joe en ga tijdens een Romereis in elk geval langs:

Palazzo Barberini, de ‘thuisbasis’ van prinses Ann in Rome.

Het Forum Romanum, waar Ann in slaap valt en door Joe wordt gevonden.

Via Margutta (nummer 51), het huis van Joe waar hij Ann naartoe brengt als blijkt dat hij haar niet naar huis kan sturen.

De Trevifontein waar prinses Ann tijdens haar ‘dagje uit’ met Joe een Romeinse kapper bezoekt om haar lange lokken te laten afknippen.

De Spaanse Trappen waar Ann een gelato eet en het Pantheon waar ze op een terrasje neerstrijken.

Het Colosseum, de plek waar Joe en Ann op de vespa voorbij razen.

Onder de Engelenbrug (aan de voet van de Engelenburcht), waar Joe en Ann ‘s avonds een feestje bezoeken, op een boot in de Tiber.

Last but not least: de Bocca della Verità, de Mond van de Waarheid. In deze beroemde scène steekt Joe zijn hand in de Bocca della Verità en doet alsof zijn hand wordt afgebeten.

 

Bekijk de beroemde scène op de Vespa:

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: