Hoe het voelt om, net als Sisyphus, een rotsblok een heuvel op te duwen dat steeds weer terug naar beneden rolt? Om te proberen te voorkomen dat een gier aan je lever pikt die steeds blijft aangroeien, zoals Prometheus overkwam? Of weet je misschien niet wat de paradox van Zeno inhoudt en wil je het aan den lijve ondervinden?

Alle bekende Griekse kwellingen kun je op de website van ontwerper en game-freak Pippin Barr ondergaan, een geweldige site die ik ontdekte via het blog van lerares klassieke talen Wendy Geerts. In retro-stijl speel je daar de straffen uit de onderwereld na van Sisyphus, Prometheus, de Danaïden, Tantalus. Daarnaast kun je, zoals gezegd. de paradox van Zeno spelen.

De games zijn heel eenvoudig te spelen, met behulp van twee toetsen op je toetsenbord. Probeer het hier zelf uit. Natuurlijk kun je op de website van Pippin Barr nog talloze andere games spelen.

Prometheus

Tantalus

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: