Ga je nog kerstinkopen doen en vraag je je af: what’s new op het gebied van historische boeken? Dan heb je geluk, want de boekhandels liggen er vol mee! Hieronder tien van de mooiste en meest populaire titels van nu, voor geschiedenisliefhebbers in alle soorten en maten!

 

BijbelOngelovigen
De bijbel voor ongelovigen
Guus Kuijer

Interessegebied: BIJBELS VERHALENGOED

De Bijbel: wie niet gelovig is, leest het niet. En dat is jammer, want het bevat een aantal van de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na, voor ongelovigen. Te beginnen met het eerste boek, Genesis; een familieroman over een groep koppige mensen, met als leider Abraham, die vanuit Irak in Egypte terechtkomt.

ISBN 9789025370053 | 18,95 | Athenaeum-Polak & Van Gennep

GeboorteRome
De geboorte van Rome
Anthony Everitt

Interessegebied: ROMEINSE RIJK

Het Romeinse Rijk spreekt tot de verbeelding. Over de ondergang van dat rijk is veel geschreven, maar veel minder bekend is de geschiedenis van de opkomst van Rome. In De geboorte van Rome vertelt Anthony Everitt hoe Rome uitgroeide van een kleine Italiaans marktplaats tot het kloppend hart van het grootste rijk dat ooit heeft bestaan.

ISBN 9789026326189 | 29,95 | Uitgeverij Ambos

Paulus 
Paulus. Een leven tussen Jeruzalem en Rome
Fik Meijer

Interessegebied: VROEG-CHRISTELIJKE GESCHIEDENIS

Paulus wordt beschouwd als de grondlegger van het christendom. Hij heeft de boodschap van Jezus omgevormd tot een nieuwe godsdienst. Zonder hem zou de westerse wereld er anders hebben uitgezien. Wie was deze controversiële man, die meer dan vijfentwintig jaar door de mediterrane wereld reisde? Fik Meijer volgt Paulus op zijn reizen van Jeruzalem tot in Rome, waar het Nieuwe Testament abrupt over zijn lot zwijgt.

ISBN 9789025370091 | 19,95 | Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep

RomeBodar
Rome door het oog van Antoine Bodar
Antoine Bodar & Arnold Smeets

Interessegebied: SPIRITUEEL ROME

Antoine Bodar neemt ons mee langs de meest inspirerende, spirituele en muzikale plekken van Rome. Hij bezoekt monumenten als de Sint Pieter, de Catacomben en de Spaanse trappen. Op iedere plek vertelt hij over de spirituele betekenis, zijn persoonlijke beleving en over de muzikale achtergronden.

ISBN 9789025901882 | 19,95 | Uitgeverij Ten Have

AardsParadijs
Naar het aards paradijs
Roelof van Gelder

Interessegebied: ONTDEKKINGSREIZEN (17de eeuw)

De ontdekker van Paaseiland was geen zeeman, maar een gepromoveerd jurist. Toch besloot hij een expeditie te ondernemen op zoek naar het Onbekende Zuidland, een groot en mythisch continent in de Stille Oceaan. Voor het geld hoefde hij het niet te doen. Bovendien was hij al behoorlijk op leeftijd. Wie was deze intrigerende figuur? Roelof van Gelder schetst een indringend en meeslepend beeld van het ongewone leven van Jacob Roggeveen.

ISBN 9789460035739 | 29,95 | Uitgeverij balans

GeertMak
Reizen zonder John
Geert Mak

Interessegebied: AMERIKAANSE GESCHIEDENIS

Altijd al was Amerika een ‘geheime liefde’ voor Geert Mak. Bijna ieder jaar reisde hij er rond, als journalist en zomaar, als toeschouwer en luisteraar. Het land hield hem een spiegel voor waarin hij Europa en Nederland telkens weer met nieuwe ogen kon bekijken. Nu richt hij zijn blik, eindelijk, op Amerika zelf. In Reizen zonder John volgt Mak het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck, die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door het toenmalige Amerika.

ISBN 9789045021614 | 24,95 | Uitgeverij Atlas-Contact

GoudenEeuw
De Gouden Eeuw
Hans Goedkoop & Kees Zandvliet

Interessegebied: VADERLANDSE GESCHIEDENIS/GOUDEN EEUW

Nederland in de zeventiende eeuw is volstrekt anders dan nu. En toch gebeurt er van alles in die eeuw dat wij herkennen als modern of van actuele betekenis: in Nederland, in Amsterdam en op wereldschaal. Dit boek vertelt over de zeventiende eeuw als een proeftuin voor het heden; een periode waarin de verkenning van de wereld overgaat in een wereldeconomie en waarin de uitwisseling van nieuws en cultuur in een hogere versnelling komt.

ISBN 9789057308802 | 29,95 | Walburg Pers

Galilei
Dialoog over de twee voornaamste wereldsystemen
Galileo Galilei

Interessegebied: NATUURWETENSCHAP/RENAISSANCE

Draait de aarde om de zon, of de zon om de aarde? Dat was een van de kernvragen aan het begin van de wetenschappelijke revolutie die vanaf de zestiende eeuw in Europa plaatsvond. Copernicus koos voor het eerste, en Galilei werkte het idee later uit in zijn toentertijd revolutionaire werk Dialoog over de twee voornaamste wereldsystemen. Nu, bijna 400 jaar na verschijnen, is dit baanbrekende werk voor het eerst in het Nederlands beschikbaar.

ISBN 9789025369989 | 34,95 | Athenaeum-Polak & Van Gennep

Benedictus
Benedictijns Leiderschap
Yvonne Nieuwenhuis

Interessegebied: VROEG-CHRISTELIJKE GECHIEDENIS

De heilige Benedictus van Nursia schreef rond het jaar 540 De Regel. Het is een leidraad voor het gezamenlijke leven van monniken in een klooster, onder leiding van een abt. Vijftien eeuwen later is deze gids nog altijd bijzonder actueel. Ook buiten het klooster blijkt De Regel een beproefde bron voor leiderschap. Benedictijns leiderschap neemt de lezer mee naar de geboorteplek van Benedictus in Umbrië en biedt inspiratie voor werk en leven.

ISBN 9789025901646 | 19,95 | Uitgeverij Ten Have

KennisIsGeluk
Kennis is geluk
Joost Zwagerman

Interessegebied: KUNSTGESCHIEDENIS

Wat is het geheim van het licht in de schilderijen van Vermeer? Sinds enige tijd verzorgt Joost Zwagerman in de Volkskrant een wekelijkse kroniek van het kijken, lezen en luisteren. Uitgangspunt voor ieder essay is tomeloze nieuwsgierigheid. Zwagerman slaagt erin zijn lezers gelukig te maken doordat hij zijn kennis niet etaleert of droogjes overbrengt, maar doordat hij alle informatie onnadrukkelijk verbindt met zijn persoonlijke observaties en herinneringen.

ISBN 9789029583909 | 21,95 | Uitgeverij Arbeiderspers

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: