Massimo Vitali is fotograaf/socioloog, of socioloog/fotograaf; het is maar hoe je het bekijkt. Hij gebruikt de lens van zijn camera in ieder geval om sociologisch of bijna antropologisch onderzoek te doen in zijn thuisland: Italië. Hij is vooral geïnteresseerd in plekken en situaties waar mensen in grote getale bij elkaar komen. Altijd van een (letterlijke en figuurlijke) afstand, en toch krijgt de fotograaf het voor elkaar dat je er meteen ‘middenin zit’.

Die combinatie van afstandelijkheid en detail maakt zijn werk een unieke ervaring om naar te kijken. Dat vond ook het Amerikaanse blad Vanity Fair; zij publiceerden in hun afgelopen mei-nummer een serie foto’s van die Vitali in Napels schoot bij het artikel The Camorra Never Sleeps. Onderstaande foto’s vormen een selectie van de foto’s die Vanity Fair op de website publiceerde.

© Vanity Fair, Photographs by Massimo Vitali, Plate No. 2068, Venezia San Marco, 2005.
© Vanity Fair, Photographs by Massimo Vitali, Plate No. 3855, SDT Standing 2, 2009.
© Vanity Fair, Photographs by Massimo Vitali, Plate No. 1774, Cala Furia, 2003.
© Vanity Fair, Photographs by Massimo Vitali, Plate No. 3843, Mount Fuji Sicily 2, 2009.
© Vanity Fair, Photographs by Massimo Vitali, Plate No. 3211, Cefalù Orange Yellow Blue, 2008.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: