Een droomtentoonstelling

Tentoonstellingen over klassieke archeologie saai en altijd hetzelfde? ‘Sagalassos, City of Dreams’ sleurt je mee door een monumentale antieke stad op een manier die je niet eerder meemaakte: door een megaprojectie met nooit geziene beelden van deze bijna buitenaardse site.

Laat je meenemen op reis door deze droomstad, langs ruines en sculpturen van keizers en goden. De meest bijzondere staan te pronken in een spraakmakend decor van operaregisseur Guy Joosten.
 Met kinderen kun je de expositie op speelse wijze ontdekken in het gezelschap van Pegasus, het mythische vliegende paard.

Over Sagalassos:
Sagalassos ligt in het huidige Turkije. De stad bloeide op in de Hellenistische en Romeinse perioden en was een centrum van enig belang toen Alexander de Groter er in 334 voor Christus langs trok. Een aardbeving rond het jaar 600 maakte de prachtige stad met de grond gelijk, waarna veel inwoners wegtrokken. Wat er overbleef, werd echter goed beschermd: door de hoge ligging van de site en de puinlaag veroorzaakt door de aardbeving, zijn de vele resten daaronder tot op de dag van vandaag goed bewaard gebleven. Een klein archeologisch wonder.

De tentoonstelling ‘Sagalassos, City of Dreams’ belooft alles te zijn dat Sagalassos zelf ook is: ambitieus en anders, en vooral: als een droom…

Praktisch

Sagalassos, City of Dreams
t/m 17 juni, Gallo-Romeins Museum, Tongeren

Klik hier voor openingstijden en toegangsprijzen!


Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: