Klaar voor de start? Af!

Vandaag gaat de 59ste editie van de Kinderboekenweek van start. Dit jaar staat de week helemaal in het teken van sport en spel met als motto: Klaar voor de start!

Natuurlijk ga je volop lezen met je kinderen aankomende week! Wie de Kinderboekenweek een Romeins tintje wil geven kan terecht bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

 

Romeinse hooligans en stoere gladiatoren

 

Fik Meijer komt op zondag 6 oktober in het RMO voorlezen uit het kinderboek dat hij onlangs schreef met Jan Paul Schutten: Paarden, zwaarden en rare baarden. Fik Meijer vertelt over bijzondere sporten, Romeinse hooligans en stoere gladiatoren. Na afloop kun je natuurlijk Fik z’n handtekening in je eigen boek laten zetten. Het voorlezen duurt ongeveer één uur en is gratis bij een bezoek aan het museum (€ 3, aanvang 13.30).

Paarden-zwaarden-en-rare-baarden-compleet

Benieuwd wat er nog meer te beleven valt in het RMO tijdens de Kinderboekenweek?

 

Voorleesmiddag Zomerwoud:
Archeologe Linda Dielemans heeft een kinderboek over de prehistorie geschreven: Zomerwoud. Op zaterdag 5 oktober komt ze voorlezen. Daarna neemt ze je mee het museum in, om te kijken naar echte spullen uit de prehistorie. Tot slot laat een vuurmaker zien hoe er in de prehistorie vuur werd gemaakt. Je mag het ook zelf proberen! Het voorlezen en vuurmaken duurt ongeveer één uur en is gratis bij een bezoek aan het museum (€ 3). Je kunt om 13.00 of 15.00 uur komen.

Speurtocht Dummie de mummie:
Speciaal bij het nieuwe verhaal van Dummie de mummie, Dummie en de dans van de cobra, maakte het museum een speurkaart over cobra’s. Hiermee kun je in het museum op zoek gaan naar de mooiste en gevaarlijkste Egyptische cobra’s. Dummie geeft je er op de speurkaart aanwijzingen bij. Op dierendag (4 oktober) en in het eerste weekend van de Kinderboekenweek (5 en 6 oktober) kun je de zoektocht komen doen, want dan is de cobra-speurkaart gratis verkrijgbaar bij de kassabalie van het museum.

Dummie-en-de-dans-van-de-cobra

Gratis app Amon en Amara!

 

Een extra leuke actie: alleen vandaag (2 oktober), de eerste dag van de Kinderboekenweek, kun je de Amon en Amara-app voor iPad of iPhone helemaal gratis downloaden. Het spannende avontuur van de stoere bakkerszoon Amon en de nieuwsgierige prinses Amara is speciaal voor het Rijksmuseum van Oudheden geschreven. Met de iPad- en iPhone-app kun je Amara helpen om Amon te redden uit de klauwen van een reuzenkrokodil. Ze moet daarvoor geheime hiërogliefen ontcijferen en raadsels oplossen.

App-Amon-Amara

Meer lezen over de Kinderboekenweek 2013 in het Rijksmuseum van Oudheden…

 

De 59ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober 2013

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: