Laten we falen!

Een wekelijks citaat van oude en nieuwe denkers en doeners, ter inspiratie.

Deze week is het woord aan J.K. Rowling, de succesvolle schrijfster van de wereldberoemde Harry Potter-reeks. Zij gaf in juni 2008 tegenover een groep pas afgestudeerden aan Harvard een inspirerende speech (commencement address) met de titel The benefits of failure, waaruit onderstaande woorden afkomstig zijn:

‘I’m not going to stand here and tell you that failure is fun. So why do I talk about the benefits of failure? Simply because failure meant a stripping away of the inessential. I stopped pretending to myself that I was anything other than what I was and began to direct all my energy into finishing the only work that mattered to me. Had I really succeeded at anything else, I might never have found the determination to succeed in the one arena where I believed I truly belonged. I was set free, because my greatest fear had been realised and I was still alive and I still had a daughter whom I adored and I had an old typewriter and a big idea. And so rock bottom became the solid foundation on which I rebuilt my life.’

 

Bekijk en beluister de hele speech:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s