Een wekelijkse quote van oude en nieuwe denkers, ter inspiratie.

Vandaag: hij is al zo vaak aangehaald dat ik zijn naam eigenlijk niet eens hoef te noemen, en sommigen zullen de speech die hij aan de graduates van Stanford University gaf uit hun hoofd kennen. Er is een reden dat die toespraak tot in den treuren wordt geciteerd: hij is ongelofelijk inspirerend. Een van de beste en moeilijkste adviezen die erin voorkomen, gaat over vertrouwen (of, in de woorden van Steve Jobs: connecting the dots):

(Lees de volledige tekst via deze link)

“Of course it was impossible to connect the dots looking forward when I was in college. But it was very, very clear looking backwards ten years later.

You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something — your gut, destiny, life, karma, whatever. This approach has never let me down, and it has made all the difference in my life.”

 

Bekijk & beluister de speech op Youtube:

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: