Toscane-cipressen

Je wilt al tijden een blog beginnen, maar hebt eigenlijk geen idee wat daarbij komt kijken. Natuurlijk stel je je voor dat het een succes wordt, dat veel lezers de digitale weg naar jouw blog zullen vinden, maar je weet genoeg van het internet om in te zien dat dat dat niet vanzelf gaat.

Herken je deze gedachten? En heb je zin in een reisje naar Toscane? Dan is de Ciao tutti blogreis ‘Blogging on Tour in Toscane’ precies wat je zoekt. Tijdens een zesdaags verblijf in Toscane leert Saskia Balmaekers, oprichtster van het succesvolle Italiëblog Ciao tutti, je de kneepjes van het vak. In 6 dagen en 8 stappen – afgewisseld met al het goede dat het Toscaanse land te bieden heeft – kom je te weten hoe je een succesvol blog opricht:

#1 Het betere bloggen

Er zijn eindeloos veel blogs op internet te vinden, en er komen er dagelijks nieuwe bij. Het goede nieuws is: ze zijn lang niet allemaal even goed – laat staan succesvol. Wat zijn de geheimen van het betere bloggen? Onderwerpen om tijdens het Toscaanse welkomstdiner nog lekker lang over na te praten.

#2 Fantastische foto’s

Natuurlijk is goed kunnen schrijven van belang voor een blog, maar onderschat ook de kracht van mooie foto’s niet. Martijn Bak, eigenaar van Partingoli, leert je hoe je fantastische foto’s maakt voor je blog.

#3 Inspiratie opdoen

Onderdeel van de blogreis is een tripje naar Florence, waar iedereen na een gezamenlijke introductie vrij is om rond te struinen en op zoek te gaan naar een blogonderwerp. Wegdromen, rondwandelen, interviews afnemen, foto’s maken, tekenen, opnames maken… alles mag. Als je aan het eind van de dag maar genoeg inspiratie hebt gevonden voor een unieke blog.

#4 Aan de slag!

Met de theorie van woord en beeld en een flinke dosis inspiratie op zak heb je genoeg bagage. Tijd om het gewoon eens te proberen – begin met schrijven!

#5 Presentatie

Natuurlijk krijg je de kans om je blog te presenteren aan de rest (en uit te leggen hoe het tot stand is gekomen). Tussendoor is er tijd voor vragen, tips en cappuccino.

#6 Be good and tell it!

De laatste workshop richt zich op het onder de aandacht brengen van je blog. Hoe geef je ruchtbaarheid aan je artikelen, foto’s, recepten? Hoe gebruik je social media? Hoe kun je de juiste lezers bij je blog betrekken?

#7 Waarom?

De laatste opdracht zal je helpen de basis te leggen voor (blijvend) succes: de hele middag kun je nadenken, achter de computer, aan het zwembad of dwalend door de wijngaarden, over wat wil je bereiken met je blog. Waarom ga je eraan beginnen en wat heb je ermee voor ogen?

#8 De laatste vraag

Aan de hand van je persoonlijke toekomstplannen, wensen en vragen zal Saskia de zesdaagse blogtour afsluiten met algemene en specifieke tips om het bloggen voor alle deelnemers nog leuker te maken.

Natuurlijk worden deze 8 stappen die jou tot een succesvol blogger gaan maken afgewisseld met cappuccino’s, aperitivo’s, pastamaaltijden, zelfstandige opdrachten en ‘vrije’ tijd om te relaxen, alles op je in te laten werken en ruimte te geven voor het ontstaan van ideeën. Waar kan dat beter dan in het land van la dolce vita?

Waar & wanneer?

Op 10 oktober start de blogcursus op Partingoli, een schitterend gelegen landgoed net ten zuiden van Florence.

Meer informatie en aanmelden

De reis kost € 975. Kijk voor alle details over het programma en de accommodatie op de website van More Than Travel (hier kun je je ook aanmelden). Kijk op Ciao tutti voor een speciale korting op de reis! Let wel: het aantal plekken is beperkt, op=op (in mei 2014 krijg je in dat geval een herkansing).

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: