romeinseraadsel-flyer-A5.inddErgens in Nijmegen is een kuil vol oude scherven gevonden, en vanaf 29 juni kunnen archeologen-in-de-dop zich over die scherven buigen… Ze zijn weer aan elkaar geplakt, maar wat dit voorwerp ooit geweest moet zijn…? En hoe oud is het eigenlijk wel niet? Neem je kinderen mee naar Museum Het Valkhof en laat de historische speurneus in ze los!

Na zes levels – zes verschillende ruimtes waarin de kinderen op onderzoek uit kunnen gaan – kan de oplossing van het raadsel gevonden worden. Een geweldig leuke kans voor kids om scherven van dichtbij te bestuderen, af te wegen wie de waarheid vertelt en de juiste boeken te zoeken in de bibliotheek. Let op; het het raadsel moet voor 22 september worden opgelost


Praktische informatie

Het Romeinse raadsel
voor kinderen van 4 t/m 12 jaar
29 juni – 22 september

Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen
Openingstijden: dinsdag t/m zondag tussen 11.00-17.00 uur

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: