Kunstliefhebbers mogen, als ze geluk hebben, nog wel eens aanwezig zijn bij de opening van een tentoonstelling. Weblog Istallator had het briljante idee om zelfs die early birds nog een stapje voor te zijn; zij kwamen bij grote tentoonstellingen en andere belangrijke gebeurtenissen in de kunstwereld kijken voordat ze geopend werden. Dat leverde geweldige foto’s op.

Keulen.- Workers install a golden winged car on the roof of the City Museum in Cologne, western Germany, on April 4, 2013. The car, a creation by German artist HA Schult, is brought back to the roof after its restauration at Ford. AFP PHOTO / OLIVER BERG.” (artdaily)
Keulen: een gouden, gevleugelde auto wordt geinstalleerd op het stadsmuseum van Keulen (4 april 2013). AFP PHOTO / OLIVER BERG (artdaily)

 

Polen - Een gigantisch standbeeld van paus Johannes Paulus II Pope John Paul II being readied for unveiling this weekend, in Czestochowa, Poland, Tuesday, April 9, 2013. The 13.8-meter (45.3-foot) white fiberglass figure will tower over the southern city of Czestochowa, home to Poland's most important Catholic pilgrimage site, Jasna Gora.  Funded by a private investor, the pontiff appears smiling and stretching his arms to the world.   (AP Photo/Czarek Sokolowski)
Polen – Een gigantisch standbeeld van paus Johannes Paulus wordt in Czestochowa opgericht. AP Photo/Czarek Sokolowski

 

Parijs - De gevleugelde Nike “The Winged Victory of Samothrace was painstakingly removed from her pedestal with a series of ropes and pullies then wheeled out of the museum on a specially installed ramp. One she was packed into a crate, the arduous task of moving her to the French countryside began.” (submitted by yrlisbon-behindthescenes ) (via The Louvre During the War) [This event was documented in candid shots by several photographers, chief among them Pierre Jahan
Parijs – De gevleugelde Nike werd ooit van haar voetstuk gehaald om haar naar het Franse platteland te brengen. Deze gebeurtenis werd door verschillende fotografen vastgelegd, waaronder Pierre Jahan. Foto: Y&R Lisbon-Behind the scenes

 

Nog veel meer foto’s en verhalen vind je via deze link!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: