De hangende tuinen van Babylon

Stephanie Dalley, historicus van Oxford University, meent een opmerkelijk feit te hebben aangetoond over de beroemde hangende tuinen van Babylon; ze lagen niet in Babylon. Dat meldde The Independent althans onlangs in een online artikel. De theorie die Stephanie Dalley beschrijft – dat het monument door de Grieken is geplaatst in de verkeerde stad – heeft volgens Jona Lendering echter helemaal geen nieuwswaarde. De theorie is zelfs al weerlegd: het monument heeft simpelweg nooit bestaan.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: