Montalcino, Toscane
Montalcino, een van de bekendste wijndorpjes van Toscane

 

Wijn is onlosmakelijk verbonden met de cultuur en geschiedenis van Toscane. Om het rijke verleden van Toscanes wijncultuur te vieren is er een speciale expositie georganiseerd, die loopt langs een route van prachtige wijndorpjes.

De route begint in Siena, in de Enoteca Italiana die is gevestigd in het oude fort. Daarna voert de weg van de wijn langs Castellina in Chianti (Museo Archeologico del Chianti Senese), Castelnuovo Berardenga (Museo del Paesaggio), Montepulciano (Museo Archeologico Pinacoteca Crociani), Montalcino (Museo Civico e Diocesano) en San Gimignano (Museo Archeologico), waar je uiteraard niet alleen alles over wijn komt te weten, maar ook het een en ander zelf kunt proeven.

 

Vino-mita

Vino fra mito e storia
T/m 5 mei 2013
Siena & omgeving

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Wat een prachtige poster heeft deze tentoonstelling in de enoteca in Siena! Is die ergens verkrijgbaar denk je?

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: