3  1

Classicus Edward Dodwell (1777-1832) en kunstenaar Simone Pomardi (1757-1830) maakten tussen 1805 en 1806 een reis door Griekenland, op zoek naar de tot de verbeelding sprekende oudheid en de wortels van ‘hun’ beschaving. Onderweg maakten ze zowel in woord als in beeld aantekeningen. Het leverde een archief vol met vergezichten van Grieks landschap op en een groot aantal tekeningen en schilderijen van antieke ruines – waaronder zich ook beelden bevinden die je tegenwoordig niet meer terug kunt vinden, omdat ze door moderne steden zijn uitgewist.

De 70 mooiste werken die uit dat archief zijn geselecteerd, representeren samen de romantiek en de werkelijkheid van de Grand Tour aan de vooravond van de onafhankelijkheid van Griekenland (destijds onder Ottomaanse overheersing). De mooiste en meest veelzeggende werken van Dodwell en Pomardi worden nu, samen met een aantal tekeningen uit de vaste collectie van het museum, tentoongesteld in het British Museum in Londen.

MEER WETEN?

2

In search of Classical Greece
travel drawings of Edward Dodwell and Simone Pomardi 1805-1806

t/m 28 april 2013
British Museum, Londen
Toegang is gratis

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: