Geboorte van Venus
De geboorte van Venus, een beroemde weergave van de mythe door Sandro Botticelli (1445-1510)

‘Deze dingen zijn nooit gebeurd, maar ze zijn altijd,’ zegt Sallustius (86-35 v.Chr.). Hij heeft het over mythen, over de verhalen van goden en stervelingen die in de Griekse en Romeinse oudheid voer waren voor gedichten, liederen, toneelstukken en talloze andere kunstuitingen. In de loop der eeuwen ontstond een steeds ingewikkelder web aan verhalen van legendarische families, van helden die van goden afstamden en van stervelingen die de goden durfden te tartten. Steeds opnieuw werden ze opgeschreven, doorgegeven, en steeds opnieuw veranderden klein details, werden er zaken toegevoegd en weggelaten.

Geen wonder dat je misschien niet alle mythen goed op een rijtje hebt. Wie graag in hapklare brokken wat mythologische kennis wil bijspijkeren, kan uit de voeten met het pas verschenen Mythologie voor in bed, op het toilet of in bad. Achtereenvolgens lees je over het begin der tijden (Chaos) en over de bekendste goden, helden, halfgoden en stervelingen die een hoofdrol vervullen in de Griekse mythologie. De verhalen zijn kort en beknopt weergegeven, wellicht inderdaad met de bedoeling dat je ze gemakkelijk even tussendoor (in bed, op het toilet of in bad) kunt lezen.

Aesculapius en de roddelende raaf, Tantalus en zijn kwelling en levensgenieter Dionysus; allen passeren ze de revue. Mythologie voor in bed, op het toilet of in bad is daarmee een handige gids voor wie (opnieuw) kennis wil maken met de bekendste verhalen uit de oudheid.

MEER LEZEN?
Mythologie voor in bed, op het toilet of in bad
Mythologie voor in bed, op het toilet of in bad
Lenneke van der Burg
ISBN 9789045314020
BBNC Uitgevers
€ 9,95

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: