Tijdreizen door Italië

Reizen is voor mij niet alleen een land, streek of stad bezoeken; het betekent altijd en overal ook: reizen door de tijd. Ik duik graag de geschiedenis in en dompel me onder in het culturele en kunstzinnige verleden van een bepaalde plek.

Dat is precies de reden dat ik me in Italië in het algemeen en in Rome in het bijzonder als een vis in het water voel. Nergens ligt de geschiedenis zo voor op het oprapen als in het land van la dolce vita.

Omdat reizen en op vakantie gaan voor iedereen weer anders is interviewde Vacanceselect.nl, specialist in onder andere campings in Italië, tijdens de vakantiebeurs een aantal bloggers. ‘Beelden zeggen namelijk heel veel meer dan woorden.’

Verschillende reisbloggers vertelden onder andere enthousiast over waarom ze hun eigen site zijn gestart en wat bezoekers op hun site kunnen vinden. En natuurlijk gaven ze ook tips ter voorbereiding aan een vakantie en de te verwachten vakantie trends in 2013.

Als cultureel Italië weblog werd ook Orpheus Kijkt Om geïnterviewd. Benieuwd waarom ik Orpheus Kijkt Om ben gestart, of waarom ik zo van Rome houd? Bekijk dan hier het filmpje:

Interview Orpheus Kijkt Om

Nog meer reisinspiratie

Er kwamen natuurlijk nog meer enthousiaste eigenaren van reiswebsites aan het woord, waaronder twee van mijn collega’s: Saskia Balmaekers (www.ciaotutti.nl) en Fred van Gansewinkel (www.gardameer-nu.nl). Benieuwd waar zij over schrijven en waarom? Bekijk dan hier de interviews:

Interview Ciao Tutti Interview Stedenman

Benieuwd wie er nog meer waren of op zoek naar online vakantiebeleving? De overige interviews kun je hier bekijken!

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. Heel erg leuk je interview, een goede indruk ook over je interesses voor Italie!
  Ik heb me pas aangemeld, maar je zorgt voor genoeg leesvoer! Leuk!
  Ciao!!!

  1. Ha Jeannette,
   Wat een leuke reactie, dankjewel! En natuurlijk ook heel leuk dat je ‘Orpheus’ nu ook volgt. Mocht je eens wat op- of aan te merken hebben laat dan gerust weer van je horen, altijd leuk!
   A presto!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: