Foto © Romeinenfestival

Vanaf afgelopen maandag tot en met donderdag 31 mei reist een wel heel bijzonder gezelschap langs de limes, de voormalige noordgrens van het Romeinse rijk die dwars door ons landje loopt – van Katwijk aan zee via Leiden, Woerden, Utrecht en Arnhem naar Nijmegen. De groep vol ‘Romeinen’ en archeologen trekt langs steden met een rijk Romeins verleden en biedt er in samenwerking met lokale partijen gratis unieke en interactieve evenementen en een educatief programma voor het primair onderwijs. De limesreis eindigt op 31 mei in Nijmegen bij Museum Het Valkhof.

De reis langs de limes is de opmaat naar een weekend vol Romeinen: In op 2 en 3 juni komt de Romeinse tijd op spectaculaire wijze tot leven op het Kops Plateau in Nijmegen tijdens het Romeinenfestival. Altijd al Romeins eten willen proeven of leren schrijven al seen Romein? Of wil je graag je eigen olielamp maken? Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk op het festival – als het maar met de Romeinen te maken heeft.

Foto © Romeinenfestival

Kortom, op het Kops Plateau is het weekend van 2 en 3 juni voor jong en oud een heleboel te zien en te beleven. Bekijk hier waar de limesreis nog langskomt de komende dagen, of klik hier om een bezoek aan het Romeinenfestival te plannen.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: