‘I have seen every exhibition there since Neil MacGregor became director in 2002 and this is the most moving by far,’ schreef Jonathan Jones in The Guardian over de grote Pompei-tentoonstelling die het afgelopen jaar te bezoeken was in The British Museum.

Pompei

Gemist?
Heb je de tentoonstelling gemist? Geen probleem. Melkweg Cinema presenteert i.s.m. het Italiaans Cultureel Instituut de internationaal gerenommeerde tentoonstelling Life and death in Pompeii and Herculaneum van The British Museum op groot scherm.

pompei2
De expositie werd op 18 juni 2013 in HD gefilmd en biedt het publiek een exclusief kijkje in het Romeinse leven van Pompeii en Herculaneum, net voor de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79. De film wordt op 15 december vertoond en ingeleid door prof. dr. Eric Moormann (Hoogleraar Klassieke Archeologie Radboud Universiteit Nijmegen), die veel onderzoek verricht heeft in Pompeii en Herculaneum. 

Lees hier meer over de filmvertoning…

Pompei, de app
Wil je even meegesleurd worden naar het leven en de tijd van de inwoners van Pompeii en Herculaneum, de Romeinse steden die door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n.Chr. werden getroffen? Download dan de speciale Life and Death in Pompeii and Herculaneum app! Lees hier meer…

pompei-app

 

 

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: