Voor liefhebbers van kunst en cultuur maakte ik een selectie van wat er de komende week op dat gebied zoal te beleven valt; van Amsterdam tot Maastricht en van kinderfilm tot opera! De komende cultuurweek in beeld (en een paar woorden), dus:

 

MAANDAG 11/02 | AD FONTES!

Ad fontes

Boekpresentatie van een verzamelbundel van de groep Ad fontes! een onderzoeksnetwerk van de Deutsche Forschungsgemeinschaft dat kunsthistorische inzichten en posities over de Nederlandse kunst uit de 17e eeuw uitwisselt.
17:00, Gratis entree
Goethe Institut, Amsterdam

 

DINSDAG 12/02 | OPERAMORE

OperAmore

Van Monteverdi tot Puccini: Pocketopera presenteert met OperAmore een veelomvattende, liefde- en passievolle operavoorstelling.
20:30, Rotterdamse Schouwburg
Kaartjes: €12,50 – €15,50

 

WOENSDAG 13/02 | TED EN DE SCHAT VAN DE MUMMIE

Ted en de schat van de mummie

De slungelige bouwvakker Ted droomt ervan om een groot avonturier te worden. Als hij per ongeluk aangezien wordt voor een zekere beroemde archeoloog lijken de dromen van Ted zowaar uit te gaan komen: ineens wordt deze dromer op een spannende expeditie naar Zuid-Amerika gestuurd! Het zal ouders zeker opvallen dat deze kleurrijke komedie voor de kleintjes eigenlijk één grote hommage is aan Indiana Jones!
Voorpremière, 14:00, Pathé Maastricht
Bekijk de Trailer hier.

 

DONDERDAG 14/02 | ROMANTISCHE NACHT(WACHT)WANDELING

Nachtwachtwandeling

Treed op Valentijnsdag samen in het voetspoor van de Nachtwacht. De Nachtwachtwandeling is een romantische tocht door het oudste deel van Amsterdam, waarbij de plekken worden aangedaan waar De Nachtwacht heeft gehangen.
14:00, Jodenbreestraat 4
Amsterdam
Prijs: € 25

 

VRIJDAG 15/02 | GUILLAUME TELL

DNO

Voor zijn laatste opera schreef Rossini misschien wel zijn meest veeleisende zangpartijen. In ‘Guillaume Tell’, gebaseerd op een stuk van Schiller, wordt Tell geportretteerd als leider van de samenzwering tegen de onderdrukking van het Zwitserse volk door het regime van de Habsburgers.
17:30, Het Muziektheater Amsterdam
Kaartjes: €15 – €140

 

ZATERDAG 16/02 | FESTIVAL MOOIE WOORDEN

Festival Mooie Woorden

Festival Mooie Woorden wil mensen bereiken, ontregelen, uitdagen en laten ervaren. Onder het motto ‘inspireren en geïnspireerd raken’ streeft het festival naar het juiste klimaat om beoefenaar en publiek te prikkelen om nieuwe paden te bewandelen.
Zaterdag vanaf 14:00 (ook op zondag), Utrecht
(diverse locaties)

 

ZONDAG 17/02 | ALLEGREZZA D’AMORE

Allegrezza d'Amore

In de voorstelling ‘Allegrezza d’Amore’ presenteert Ensemble Saltarello Italiaanse hofdansen, liederen en muziek uit de late Italiaanse Renaissance (16e eeuw). Dans en liefde is het thema van de voorstelling. Uit het rijke repertoire is een voorstelling samengesteld, die een levendig beeld schetst van de hofcultuur in de late Renaissance.
12:00, Oosterkerk Amsterdam
Gratis entree
(ook op 18 maart)

 

>Volgende zondag weer een ‘cultuurweek in beeld’? Laat een reactie achter, ik hoor graag van je!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: