Over Orpheus Kijkt Om

Welkom op Orpheus kijkt om, mijn persoonlijke blog over Rome en de oudheid, over Romeinse en Italiaanse geschiedenis, cultuur, kunst, literatuur en filosofie!

Lezers aan het woord over Orpheus kijkt om:

“Willemijn blaast de Oudheid weer leven in in haar prachtige, met fluwelen pen geschreven verhalen. Belangrijk. Want is dat niet, mèèr nog dan monumenten, wat de geschiedenis ons nalaat: de bijbehorende verhalen?”

“Een ontzettend leuke site die de laatste nieuwtjes op het gebied van geschiedenis feilloos oppikt en die op de goede toon – niet te zwaar en niet te licht – weet te verwoorden.”

“Geweldige inspiratiebron. Ik geef klassieke talen en heb bijna elke week iets leuks te vertellen in de klas dat ik op dit blog gelezen heb! Verder ben ik dol op lezen en heb al een aantal genoemde boeken aangeschaft die hier besproken waren. Kortom origineel en nogmaals bijzonder inspirerend!!”

“Als je zelfs een geschiedenis-leek als ik keer op keer weer kunt boeien met je blogs dan verdient dat een grote pluim! Inspirerend, helder, vlot geschreven en met diepgang. Steengoed!”

“Verrassend door de brede scope van de klassieken, de kunstgeschiedenis, het hedendaagse Rome en nieuwe boekuitgaves. Ik lees het iedere keer met veel plezier.”

“Het is heerlijk om een berichtje te krijgen dat er weer een leuke blog klaarstaat. Om te kijken en je al weer te verheugen op de volgende.”

Over mij

 

Foto-Chantal-AriensCiao! Ik (Willemijn van Dijk, 1984) studeerde Oudheidkunde aan de VU in Amsterdam en aan de universiteit van Lecce in Zuid-Italië. Tijdens mijn studie ben ik voor cursussen en onderzoek regelmatig te gast geweest op het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome (KNIR). Zowel aan de VU als aan het Istituto di Cultura Italiana schoolde ik me bij in de Italiaanse taal en literatuur.

Na mijn studie was ik adj. hoofdredacteur van het tijdschrift De Smaak van Italië; in 2012 gaf ik die baan op om als freelancer verder te gaan. Ik schreef onder andere een in 2011 bij Dominicus verschenen Rome-gids, een reisboek over de Italiaanse regio Puglia en het e-book Rome in 52 straatverhalen. Begin 2012 richtte ik Orpheus kijkt om op, waar ik mijn passie en interesse voor alles wat met Romeinse en Italiaanse geschiedenis, kunst, cultuur, literatuur en filosofie te maken heeft deel.

Met veel plezier maak ik ook deel uit van Ciao tutti, het grootste Italiëblog van Nederland, en van de redactie van Roma Aeterna. Ik ben daarnaast lid van de universitaire adviesraad oudheid van de Vrije Universiteit.

Meer weten of op de hoogte blijven? Je kunt Orpheus ook op Twitter en op Facebook volgen!

8 gedachtes over “Over Orpheus Kijkt Om

    • Ha Sipke,
      Dankjewel voor je leuke reactie en natuurlijk voor de complimenten! Je hebt zelf ook echt een hele leuke site, complimenten terug! Alleen maar leuk dat je naar mijn site linkt, ik heb op dit moment nog niet echt een ‘blogroll’ op mijn site maar zodra ik dat wel heb, sta je ertussen :)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s